Birgitte Sandvik har malet stort set hele livet og har de seneste 16 år været repræsenteret ved utallige udstillinger og solgt til både ind-og udland, samt stået for flere udsmykningsopgaver af virksomheder. Hun har desuden modtaget et kunsterlegat til en studietur til Provence, hvorefter hun holdt udstillingen ”Mit abstrakte Provence” i COBRA-rummet ved Sophienholm.

Birgitte Sandvik har malet og beskæftiget sig med kreative udtryksformer det meste af hendes liv. Hun lærte allerede som helt ung teknikkerne og blandningsforholdene ved akrylmaling. Hun mestrer nu alle blandningsforhold efter mange års arbejde i materialet. Hun anvender en lag på lag teknik, der får gamle historier i maleriet til at træde frem mellem de nye. Hun bruger stort set alle farver i paletten, og arbejder meget med komplementærfarver og kontraster. Om sommeren og foråret er de lyse farver oftest på penslen, og i vintermånederne er det mest de meget kraftige stærke farver, der tiltrækker hende.   

Hendes kunst er moderne, farverig og kendetegnet ved kompositioner med fyldige strukturer med anelser af menneskelige skikkelser, der hver især fortæller en historie. Hun arbejder intenst på, at give malerierne liv, og man fornemmer en stærk dybde og styrke i malerierne. 

Hun er konstant inspireret af hendes omgivelser. Uanset om det er de store spørgsmål i livet, eller en hverdagssituation, kan det være inspiration til hendes næste malerier. Derudover er natur og formerne og farverne i naturen store inspirationskilder. Gennem tiderne har hun haft perioder, hvor hun malede børnemalerier og blomstermalerier. De abstrakte figurer, der stadig anes i malerierne, har i en periode været tydelige figurer, som med tiden er blevet mere og mere abstrakte.